La Paz

De grootste stad van Bolivia en de ideale basis voor de Death Road en Cordillera Real hiking. Ontdek La Paz!

La Paz is de grootste stad van Bolivia en is op het eerste gezicht lang niet zo mooi als de koloniale steden Sucre of Potosí in het zuiden. Op de koloniale straat Calle Jean na ziet de bebouwing in La Paz er goedkoop en snelgebouwd uit. Gelukkig heb je niet lang nodig om La Paz te waarderen.

Van een afstandje is La Paz een fenomenaal stukje stad, met imposante natuur in de achtergrond. De stad valt het beste te waarderen in een ritje met de Mi Teleferico kabelbaan. Voor nog geen 50 eurocent per ritje heb je geweldige vergezichten over de dakpannen van La Paz en buurstad El Alto.

In La Paz kan je je minstens twee dagen, of meer om aan de hoogte te wennen, prima vermaken. Bijvoorbeeld aan de vele musea en overheidsgebouwen rond Plaza Murillo en het eerder genoemde Calle Jean. Koopjesjagers kunnen hun hart ophalen bij de gigantische markten op donderdag en zondag in El Alto, een van de grootste ter wereld. 

Ben je in La Paz op andere dagen dan trek je naar Sagarnaga Street voor souvenirwinkels, cafés, hostels en veel andere backpackers of bezoek je de Witches Market. Op deze bizarre heksenmarkt koop je foetussen van llama’s, gedroogde kikkers of receptjes om beter in bed te presteren. 

Uitzicht over de daken van La Paz in Bolivia

Activiteiten buiten La Paz

Even buiten de stad, maar makkelijk te bereiken met bus 43, is het landschap van Valle de la Luna. Een bijzondere rotsformatie dat inderdaad wat wegheeft van een maanlandschap. Heb je eerder de Valle de la Luna in Chili of Quebrada de las Flechas in Argentinië bezocht, dan zal deze kleinere variant minder indruk op je maken. 

La Paz is bovendien de ideale basis voor een tweetal avontuurlijke bestemmingen buiten de stad. De meeste organisaties hebben hun kantoor en vertrekken vanuit deze stad voor het mountainbiken over de Death Road, waar je al fietsend van 4.000 meter hoogte afdaalt naar 1.200 meter op de ‘gevaarlijkste weg van de wereld’. 

Ook is La Paz een springplank voor hiken en klimmen in de Cordillera Real bergketen van de Andes. Deze bergketen heeft meer dan 600 toppen hoger dan 5.000 meter, maar is door de relatieve hoogte van La Paz makkelijk te bereiken. Trekken naar de top van Chacaltaya is een populaire activiteit die je in La Paz kunt plannen.

Standbeeld op een plein in La Paz in Bolivia

Overnachten in La Paz

Het is niet moeilijk om een accommodatie in La Paz te vinden. Er zijn tientallen mogelijkheden in alle prijsklassen. Je hebt al een overnachting vanaf €4 per nacht.

Het niveau verschilt wel enorm tussen de verschillende accommodaties, dus lees goed de beoordelingen voordat je een overnachting boekt. Omdat La Paz op hoogte ligt is het bovendien slim om een accommodatie met verwarming en warme douche te boeken in de koude periodes van het jaar.

Onze favoriete accommodaties in La Paz

Adventure Brew Downtown

Centraal gelegen en een van de best geprijsde hostels

Brussels Apartment

Modern, schoon, comfortabel en op een veilige locatie

Colibri Camping

Geweldige camping op een rustig plekje net buiten de stad

Het meest volledige overzicht van accommodaties in La Paz vind je op Booking.com.

Man met backpack op de centrale begraafplaats van La Paz in Bolivia

Hoe kom je in La Paz?

Vliegtuig

Het vliegveld van La Paz is samen met de luchthaven van Santa Cruz de belangrijkste van het land . Helaas is er vanuit Nederland of België geen directe vlucht. Wel kun je een indirecte vlucht pakken vanuit onder andere Madrid, Parijs of Londen.

Met de vliegmaatschappijen BoA en TAM kun je betaalbare vluchten vanaf andere Boliviaanse en Zuid-Amerikaanse steden pakken. De luchthaven is het hoogstgelegen internationale vliegveld ter wereld en ligt officieel in buurstad El Alto en daarom wat verder van de stad.

Gelukkig is Bolivia geen duur land en pak je voor ongeveer 8 euro een taxi of voor minder dan 50 eurocent een busje naar La Paz. Alle vliegtickets, prijzen en tijden naar La Paz vind je op Skyscanner.

Bus

Bussen vertrekken vanuit het hele land naar La Paz. De meeste bussen vanuit Bolivia komen in La Paz aan op de bus terminal Central Park, vlakbij het einde van de belangrijke straat Prado. 

Er vertrekken vrijwel elk uur bussen vanuit belangrijke steden als Sucre, Potosí en Oruro. Er gaan zowel dag- als nachtbussen en reserveren is meestal niet nodig. Als je een paar uur voor vertrek op het busstations verschijnt kun je meestal nog een ticket kopen. 

Bussen vanuit het noorden, zoals uit Peru of Copacabana bij het Titicacameer komen in La Paz aan op station Cementerio vlakbij de centrale begraafplaats. 

Wil je online je busticket kopen, kijk dan op TicketsBolivia.

Wil je deze La Paz reisgids delen?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Verder reizen in Bolivia