Sucre

De mooiste stad van Bolivia. Ontdek koloniaal Sucre!

De mooiste stad van Bolivia is absoluut Sucre. In de ciudad blanca, zo genoemd vanwege de witgeschilderde gevels en kerken in de prachtige koloniale binnenstad, hangt een relaxte sfeer. Reden voor veel backpackers om hier langer te blijven dan voorzien.

Sucre is ook de officiële hoofdstad van het land, maar is met minder dan 200.000 inwoners stukken kleiner dan La Paz. Vanwege de grootte en de gemoedelijke sfeer trekt Sucre veel reizigers aan. Je gaat sowieso veel backpackers tegen komen, want Sucre is een populaire stad om Spaans te leren. De mensen in Bolivia spreken namelijk in een goed verstaanbaar accent en de cursussen zijn goedgeprijsd.

Je ontdekt Sucre het beste door gewoon rond de dwalen door de witte straten, langs koloniale kerken, statige pleinen en leuke restaurantjes en cafés. Laat de wereld aan je voorbij trekken op Plaza 25 de Mayo, beklim de mini Eiffeltoren van Gustave Eiffel in Parque Bolivar of ga naar de Mirador de la Recoleta voor het mooiste uitzicht over de stad. Op het plein voor het klooster komen zowel locals als toeristen elke dag samen om te genieten van een drankje bij zonsondergang.

Rij stadsbussen in het oude centrum van Sucre in Bolivia

In Sucre is het bijna altijd lekker weer, maar als er een keer een buitje is kun je onderdak zoeken bij een van de vele musea. In Casa de la Libertad werd in 1825 de onafhankelijkheid van Bolivia uitgeroepen, maar huist nu een museum over de geschiedenis van het land. Kunst kijken doe je in Museo de Arte Indigena, voor inheemse kunst, of bij het Museo de Charcas, met een grote collectie aan koloniale, folk en moderne kunst.

De meeste dinosaurus afdrukken ter wereld

Even buiten de stad vind je Parque Cretácico, of Cal Orcko. Op het terrein van een cementfabriek werd in 1995 een wand met de grootste collectie aan dinosaurus voetafdrukken ontdekt. In het park vind je 5.000 afdrukken van meer dan 65 miljoen jaar oud. Een aanrader! Vanaf het Plaza 25 de Mayo vertrekken elke dag op meerdere tijdstippen bussen naar het park. 

Niet ver van Sucre vind je ook Las Siete Cascadas, de zeven watervallen. Het is een populaire daghike onder toeristen, maar is figuurlijk en letterlijk niet heel spetterend.

Lokale bevolking in de straten van Sucre in Bolivia

Overnachten in Sucre

Sucre is populair onder backpackers en daarom vind je er veel hostels. Je hebt al een overnachting vanaf €4,- per nacht.

De meeste hostels bieden bovendien Spaans cursussen aan en geven dan korting op de overnachting of bij een langer verblijf. Je inschrijven voor een cursus kan gewoon bij aankomst in Sucre en meestal kan je de volgende dag al aansluiten.

Zorg dat je bij het boeken voor een hostel bovendien eentje in de binnenstad kiest, zodat je alle hoogtepunten op loopafstand kan bereiken.

Onze favoriete hostels in Sucre

Hostel KulturBerlin

Een van de leukste hostels van Sucre met een uitgebreid ontbijt.

Spanish Friends

Hostel met dakterras, goed ontbijt en een leuke plek om anderen te ontmoeten.

Family Hostel

De fijne gastvrouw Erika runt een van de goedkoopste hostels van Sucre.

Het meest volledige overzicht van accommodaties in Sucre vind je op Booking.com.

Carnavalsoptocht in het centrum van Sucre in Bolivia

Hoe kom je in Sucre?

Bus

Vanuit elke significante stad in Bolivia kun je de bus naar Sucre pakken. Afhankelijk van de reisduur maak je een keuze tussen een dag- of nachtbus. Heb je een directe rit vanuit La Paz of Uyuni, neem dan de nachtbus. Betaal net wat meer om semi-cama of cama te bussen, want dan kan je stoelleuning tot wel 140 of 160 graden naar achteren. 

De rit vanuit Potosí duurt zo’n drie en half uur, waardoor je beter een standaard dagbus kan pakken. Alle bussen komen in Sucre aan op het busstation op twee kilometer van de binnenstad. Vanaf het station neem je voor 5 BOB vervolgens een taxi naar het centrum. Wil je online je busticket kopen, kijk dan op TicketsBolivia.

Shared Taxi

Vanaf Potosí is het ook mogelijk om een gedeelde taxi te pakken. Dit is de snelste manier naar Sucre en bovendien handig als je op de oude busterminal van Potosí staat, want hier vertrekken geen bussen naar Sucre. De chauffeur vertrekt als hij vier mensen heeft gevonden voor de rit. Het ritje kost je ongeveer 50 BOB en duurt zo’n 2 uur.

Vliegtuig

Sucre heeft ook een klein vliegveldje, waar vluchten van verschillende plaatsen in Bolivia en Zuid-Amerika op aankomen. Een ticket van of naar een andere stad in Bolivia kost je meestal minder dan €50,-.  Net buiten het vliegveld vind je busjes die je voor 8 BOB naar de binnenstad van Sucre brengen. Alle vliegtickets, tijden en de laagste prijzen naar Sucre vind je op Momondo.

Wil je deze Sucre reisgids delen?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Verder reizen in Bolivia