Sevanmeer

Het grootste meer van Armenië op 2.000 meter hoogte. Ontdek Lake Sevan!

Het Sevanmeer (overal aangeduid als Lake Sevan) is het grootste meer van Armenië en ligt op 2.000 meter boven de zeespiegel. Het is er daarom iets frisser dan op vele andere plekken in het land. Toch is het meer een van de populairste bestemmingen voor Armenen in de zomer.

De zomers kunnen in de Kaukasus erg heet zijn en de vele stranden langs het Sevanmeer zorgen dan voor de juiste verkoeling. In het meer wordt gezwommen, op het water wordt gewindsurft en in de vele restaurantjes rond het meer wordt betaalbare vis van de barbecue geserveerd.

Ook buiten het zomerseizoen trekken mensen naar Lake Sevan. Zij komen dan voor de vele wandel- en fietsmogelijkheden langs het meer. De populairste bestemming aan het meer is trouwens, weinig verrassend in Armenië, het Sevanavankklooster. Vanaf het klooster heb je het mooiste uitzicht over het meer, maar wij zouden een bezoek alleen aanraden als je tóch al in de buurt bent. 

Is het zomer of ben je onderweg van Jerevan naar Georgië of andersom, dan is het Sevanmeer wellicht een leuke tussenstop. Andere reizigers moeten zich afvragen of het mooie meer voldoende aantrekkingskracht heeft om een bezoek eraan te rechtvaardigen.

Schommel bij het Sevanmeer in Armenië

Overnachten bij het Sevanmeer

Rondom het hele meer zijn accommodaties te vinden, maar veruit het grootste aanbod vind je in het plaatsje Sevan. Dit is een makkelijk te bereiken bestemming vanwege de vele marsjroetka’s die erlangs rijden en bovendien een halte op de zomerse treinrit vanaf Jerevan.

Onze favoriete accommodaties in Sevan

Lavash Hotel

Je eigen appartementje langs het water

Vahan's Apartment

Meest betaalbare optie met uitgebreid buffet

Smbatyan B&B

Vriendelijke, Engelssprekende familie

Ontdek alle accommodaties in Sevan: Prijzen vanaf €2,- per nacht

Sevanavankklooster bij het Sevanmeer in Armenië

Hoe kom je bij het Sevanmeer?

Minibus

In de zomer pak je rechtstreeks een minibus, of marsjroetka, vanaf Jerevan naar het Sevanmeer. Wil je buiten het seizoen, dan kun je minibussen met eindbestemming Ijevan, Dilijan, Nojemberjan of zelfs Georgië pakken. Stap dan bij je gewenste bestemming uit als de chauffeur langs het meer naar het noorden rijdt. In omgekeerde richting geldt dit natuurlijk ook als je vanuit Georgië of het noorden van Armenië een marsjroetka richting Jerevan pakt.

Trein

In de zomermaanden, vanaf ongeveer half juni tot half september, kun je ook de trein pakken vanuit Jerevan. De trein richting Hrazdan rijdt dan verder naar Sevan (2,5 uur) en Shorzha (3,5 uur) aan het Sevanmeer. De trein is goedkoper dan de minibus, maar doet er wel ietsje langer over. Informeer voor de meest actuele vertrektijden- en data even op het treinstation van Jerevan.

Wil je deze Sevanmeer reisgids delen?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email