Waar was Wie is de Mol in Georgië?

De achtergrond van Wie is de Mol in 2018 was het prachtige Georgië. Als kijker werd je wekenlang geprikkeld met de mooiste beelden van het, voor velen onbekende, land in de Kaukasus. Grote kans dat jouw reishart hiervan sneller ging kloppen en je dezelfde locaties wilt bezoeken als de kandidaten. Daarom hebben wij alle locaties uit de serie voor je uitgezocht. Welke neem jij op in je reisroute?

Aflevering 1
In de eerste aflevering bevinden de kandidaten zich in hotels in omringende landen, zoals Azerbeidzjan, Armenië en Rusland. Alleen presentator Art Rooijakkers bevond zich al in Georgië, namelijk in Tbilisi.

Aflevering 2
De tweede aflevering vond ook grotendeels plaats in Tbilisi. De eerste opdracht bij de Navtlugi Bazar en de tweede opdracht bij het Rustavelli Theater. Alleen de derde opdracht, met de Lada, vond plaats iets ten oosten van de hoofdstad, in Mughanlo. De afsluitende test was wel weer in Tbilisi, in de National Library.

Aflevering 3
De Georgian Military Road richting Rusland en de Kaukasus was het toneel van de derde aflevering. Opdracht 1 vond plaats in Kazbegi (of Stepantsminda zoals het nu heet). Niet ver daar vandaan ligt de Gergeti Trinity kerk, waar de tweede opdracht zich afspeelde. Opdracht drie was in Gudauri, het skigebied van Georgië en de afsluitende test in Sioni.

Besneeuwde bergen en de Gergeti Trinity Church
De Gergeti Trinity Church in Kazbegi was het decor in aflevering drie.

Aflevering 4
In de vierde aflevering zijn de kandidaten weer terug in Tbilisi. Een tunnel, een park, en een wijk grotendeels gebouwd in de sovjet-tijd zijn het strijdtoneel. De afsluitende test is in Sarajishvili, ten noorden van het centrum.

Aflevering 5
Ook aflevering vijf speelt zich af in Tbilisi. De eerste opdracht bij het Tbilisi Circus en de tweede bij de Bridge of Peace. Bij het Institute of Space Structures iets ten noorden van Tbilisi vond de derde opdracht plaats en de afsluitende test was bij het Zurab Tsereteli Museum of Modern Art Tbilisi.

Aflevering 6
De eerste opdracht in de zesde aflevering is in het Tskaltoebo Spa Resort in Tskaltoebo vlakbij Kutaisi. Voor de tweede opdracht trekken de kandidaten naar het piepkleine plaatsje Khidi om voor de test weer terug te keren naar Tskaltoebo. Deze vond plaats bij het Medea Sanatorium.

Observatorium en sterrenhemel in Georgië
In de negende aflevering waren de kandidaten bij de Abastumani Astrophysical Observatory.

Aflevering 7
Het Manor Sanatorium in Tskaltoebo is de setting van de eerste opdracht. Hierna trekken de kandidaten naar Kutaisi voor opdracht twee bij de White bridge. De derde opdracht start in Borjomi met een treinrit naar Tsemi. Hier vindt ook de afsluitende test plaats.

Aflevering 8
De achtste aflevering start bij de bijzondere grotstad Vardzia, gebouwd als bescherming tegen de Mongolen. De opdracht met het raften gebeurde op de Mtkvari rivier, nabij Borjomi. In Borjomi vindt ook de afsluitende test plaats, in het Romanov Palace.

Aflevering 9
De Abastumani Astrophysical Observatory in Abastumani is de setting van de opdracht in aflevering negen. De test vindt plaats in Achaltsiche, in de oude vesting Rabati.

Wil je nog meer bijzondere plekken ontdekken, kijk dan op onze pagina over Georgië.

Wil je deze reistips delen?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email